1. DC De Companie (en dus niet DC De Compagnie of DC De Kompanie of DC De Kompagnie)
Verbaast het jou dat wij niet de enige organisatie zijn met een voorkeur voor deze warme naam? 😊
2. Beperking (en niet Handicap)
We verschuiven de focus naar welke ondersteuning iemand nodig heeft om erbij te horen, in plaats van het individu als gehandicapt te bestempelen.
3. Mensen met een Beperking (en niet Gehandicapten)
Onze medewerkers hebben één of meerdere beperkingen. Uiteraard hebben onze medewerkers dezelfde wensen, problemen, ... zoals iedereen. Jij wil toch ook gewoon maar gelukkig zijn? Vrienden ontmoeten? Een lief hebben? ...
4. Mensen met een Beperking (en niet Mindervaliden of Invaliden)
Uiteraard zijn mensen met een beperking evenveel waard. Mensen met en ook zonder beperking zijn gelijkwaardig, maar uiteraard niet gelijk.
5. Beveren-Roeselare (en niet Beveren-Waas of Beveren-Leie of Beveren-aan-de-Ijzer)
Beveren is een deelgemeente van Roeselare, in het hartje van West-Vlaanderen. Jammer genoeg stroomt geen rivier door Beveren-Roeselare.
6. Medewerkers (in plaats van Cliënten)
De medewerkers van De Companie werken in de buurtwinkel of koffiebar. Door de eigenheid van ieders beperking is dit geen betaalde tewerkstelling, maar wel dagbesteding. Iedereen werkt op zijn/haar eigen tempo en maat. Samen gaan wij voor uitdaging, afwisseling en ontmoeting.
7. Werken (en niet Wonen)
Alle medewerkers van De Companie wonen zelfstandig of thuis bij één of meerdere ouders. In De Companie zijn geen kamers.
8. Buurtwinkel (in plaats van Winkeltje)
Wij verkopen meer dan 1.000 producten ("alles, behalve sigaretten"). Wij nemen onze buurtwinkel zeer serieus 😊 Waarom wij heel ver gaan voor de meer dan 50 dagelijkse klanten? Om ontmoeting, uitdaging en afwisseling mogelijk te maken.
9. Niet-Categoriaal (in plaats van Categoriaal)
De medewerkers van De Companie hebben diverse beperkingen. Iedereen is welkom. Onze medewerkers wonen in de eerste plaats heel dicht, wat ook hun ontmoetingskansen vergroot.
10. Inclusie (in plaats van Integratie)
Inclusie verwacht dat iedereen volwaardig, zoals hij/zij is, deel uitmaakt van de samenleving, dankzij ondersteuning op maat vanuit de maatschappij.