Wijzigingen voor Flexbusreizigers met een beperking.


De MOBIB-kaart zal als officieel bewijs gelden voor beperking. 

Het wordt zeer belangrijk zal dat iedereen zijn of haar (gratis) MOBIB-kaart gekoppeld is aan de APP.

Zonder officieel bewijs van beperking, zal de service een stuk beperkter worden.  

De Lijn zal controleren op oneigenlijk gebruik. Minder mobiele reizigers kunnen het flexvervoer gebruiken voor de hele rit, ook voor de delen waar eigenlijk een alternatief mogelijk is. Vanaf 1 juli moet de vervoersmaatschappij controleren of de gebruiker het juiste attest heeft.


Het wordt ook (nog meer belangrijk) om stipt aan de halte te zijn. 

De Lijn zal een systeem uitwerken om reizigers te schorsen die in een maand twee keer niet opdagen.


In geval van overmacht, is het zeer belangrijk om indien mogelijk telefonisch De Lijn te verwittigen. 

De pionierstijd is voorbij. Het valt op dat de chauffeurs strenger en strenger worden door de verplichtingen binnen De Lijn.


 Meer antwoorden: info@hoppin.be




De overstapplaatsen blijven wel Hoppin heten. © De Lijn

Hoppin-app verandert in De Lijn Flex


Via de Hoppin-app kan ook flexvervoer bij De Lijn worden besteld, maar die app verandert van naam, in De Lijn Flex. 


Vanaf 1 juli worden ook de eerste aanpassingen doorgevoerd die het flexvervoer moeten verbeteren. Er komen immers veel klachten over het systeem.



De Lijn hecht veel belang aan inclusief flexvervoer.

  • Voor reizigers met een rolstoel voorzien we toegankelijke voertuigen. Deze optie kan je zowel telefonisch als in de Hoppinapp in je profiel aanpassen.
  • Daarnaast kan je als reiziger met een (mobiliteits)beperking ook aangeven dat je speciale noden hebt. We passen je profiel dan zodanig aan dat je minder snel wordt doorverwezen naar het reguliere openbaar vervoer en je je verplaatsing in bepaalde gevallen rechtstreeks kan maken met de flexbus, voor zover je verplaatsing in hetzelfde flexgebied ligt en de maximale duur of afstand van de rit in jouw regio niet overschrijdt. Deze aanpassing in je profiel naar dit speciaal statuut kan je enkel telefonisch aanvragen.

Vanuit De Lijn proberen we tegelijkertijd ook een zo efficiënt mogelijke organisatie van het flexvervoer na te streven. Dit betekent dat we naast het inclusieve vervoer de beschikbaarheid van de flexbussen ook zo hoog mogelijk willen houden voor alle gebruikers. Dat doen we onder andere door ons aanbod aan te passen of uit te breiden waar nodig en door parameters aan te passen waardoor we reizigers met een goed alternatief met het reguliere aanbod doorverwijzen naar dat reguliere aanbod.



Meer antwoorden: info@hoppin.be